1515
NIO: PLANERAR NYEMISSION PÅ UPP TILL 69 MLN AKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den kinesiska Teslautmanaren och kursrusaren Nio planerar att replikera närmaste rivalens aktieförsäljningsbesked tidigare i veckan, enligt dokument som lämnats in till amerikanska finansinspektionen.

Nio avser göra nyemission på upp till 69 miljoner nya amerikanska depåbevis (ett aktiesubstitut ofta använt av utländska bolag noterade i New York) till ett värde av upp till cirka 3,1 miljarder dollar vid torsdagens stängningskurs.

Prissättning av de nya aktierna ska ske efter fredagens stängning, enligt prospektet.

Tesla stod för ett liknande drag på tisdagen, då besked kom om avsikten att sälja aktier för upp till 5 miljarder dollar.

Utmanaren Nios aktie har klättrat 610 procent på New York-börsen under året och börsvärdet är nu ungefär lika stort som för anrika General Motors. Teslas aktie, som fått stor uppmärksamhet för den markanta uppvärderingen, har klättrat 630 procent. Den enda fordonstillverkare med ett högre börsvärde än Tesla är numer Toyota.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?