WÄSTBYGG: LÄGRE INTÄKTER MEN HÖGRE RÖRELSERESULTAT 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggföretaget Wästbygg, som gjorde börsdebut tidigare i oktober i år, redovisar enligt segmentsrapporteringen intäkter om 773 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (865) och ett rörelseresultat om 67 miljoner kronor (34).

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Resultatet efter skatt blev 68 miljoner kronor (30), medan resultatet per aktie blev 2:95 kronor (1:33).

Kassaflödet från den löpande verksamheten sjönk till 47 miljoner kronor (81).

Orderingången kom in på 900 miljoner kronor (657), och utgörs till största delen av fyra större entreprenadavtal inom Bostad och ett logistikprojekt.

"Orderingången under tredje kvartalet har varit god och har delvis kompenserat för den svagare orderingång än normalt som vi upplevde under kvartal två. Precis som under våren märker vi dock att det tar längre tid än tidigare från lämnat anbud till beslut har fattats av beställaren. Samtidigt är aktiviteten på marknaden fortsatt stor och vi noterar en god efterfrågan inom alla våra tre affärsområden", skriver vd Jörgen Andersson i rapporten.

Vad gäller direkta effekter av covid-19-pandemin är bolaget fortsatt endast marginellt påverkade och verksamheten löper i stort sett på som vanligt. Wästbygg har heller inte behövt utnyttja någon av de statliga stödåtgärder som satts in eller permittera några anställda, noterar Jörgen Andersson.

Avslutningsvis konstaterar Wästbygg-chefen att noteringen på Nasdaq Stockholm har gett ett tillskott på cirka 800 miljoner kronor till bolaget.

"Därutöver har styrelsen fattat beslut om en övertilldelningsoption på 143 miljoner kronor. Planen är att använda dessa medel till att utöka satsningen på projektutvecklingsverksamheten inom samtliga tre affärsområden och bygga upp en portfölj med egenutvecklade samhällsfastigheter i koncernbolaget Inwita Fastigheter."Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?