1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA OREGELBUNDET EFTER MÅNDAGENS FALL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen oregelbundet efter måndagens nedgång. USA-börserna återhämtade sig under måndagskvällen med runt 0,6-0,8 procent jämfört med när Stockholmsbörsen stängde. Flera delårsrapporter från små och medelstora bolag har presenterats.

Storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna ned 0,1 procent, efter måndagens nedställ på 1,4 procent till 2.374 där bland annat investmentbolag hade det fortsatt tufft.

De ledande europeiska börsterminerna pekar fortsatt ned på morgonen och Asienbörserna har överlag backat. Smittspridning och utvecklingen i Afghanistan tyngde humöret och förnyad oro för ytterligare kinesiska regleringar fick internetrelaterade aktier på fall i Hongkong.

Detaljhandelsbolaget New Wave släppte delårssiffror som var i linje med de preliminära besked bolaget tidigare gett. Företaget tror på fortsatt bra återhämtning av försäljningen under hösten, men oroas samtidigt av covid-19-pandemin.

Marknadsundersökningsföretaget Cints nettoomsättning steg i det andra kvartalet med 46 procent till 32 miljoner euro. Ebitda-resultatet ökade till 5,7 miljoner euro (3,7). Kvartalet var enligt Cint "mycket starkt" och bolaget känner sig väldigt tryggt med att leverera på sitt tillväxtmål för helåret, heter det.

Revolutionrace, som säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet, redovisade på morgonen ett rörelseresultat på 67 miljoner kronor för det gångna kvartalet (23), samtidigt som rörelsemarginalen steg. Bolaget uppger sig ha noterat stark nettoomsättningstillväxt i inledningen av det nuvarande kvartalet.

Intervacc har fått Strangvac, ett vaccin mot infektionssjukdomen kvarka som drabbar hästar, godkänt av EU-kommissionen. Sedan tidigare har kommittén för veterinärläkemedel lämnat ett positivt utlåtande och Intervacc hade räknat med ett godkännande från EU-kommissionen under tredje kvartalet.

Zoomability, som marknadsför ett eldrivet terrängfordon för funktionsnedsatta, hade något ökad nettoomsättning under det gångna kvartalet, men med fortsatt minusresultat. Bolaget ser störst ökning i USA och noterar början till en stigande efterfrågan från flera länder i Europa, är budskapet.

EQL Pharma, som är specialiserade på försäljning av generika, har redovisat ett lägre nettoresultat. Nettoomsättningen sjönk efter lägre intäkter av engångskaraktär.

Affiliatebolaget Raketech har redovisat ett något högre ebitda-resultat med stöd av högre intäkter. Även i juli fortsatte intäkterna upp, enligt Raketech.

Från analysfronten kan noteras att Hexatronic har fått höjd riktkurs av Pareto från 180 till 270 kronor i spåren av delårsrapporten i torsdags som fick aktien att öka kraftigt.

Skogsbolaget Holmen har fått höjd riktkurs av Nordea Markets från 470 till 500 kronor med upprepad köprekommendation.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?