1515
BRAINCOOL: REKRYTERINGEN AV COVID-19-PATIENTER FÄRDIGSTÄLLD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Braincool har under maj - juli, rekryterat elva covid-19-patienter i en studie på SÖS i Stockholm med bolagets produkt Braincool System för att behandla hög och återkommande feber.

"Utfallet av studien har varit mycket bra med hänsyn till produktens 'performance'. För samtliga patienter har produkten framgångsrikt lyckats bryta febern och patienterna har överlevt /…/ Vårt fokus ligger på att studierna ska generera två viktiga publikationer", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den första publikationen kommer följa patienterna retrospektivt, genom att titta på ett antal parametrar. Bland annat inleds en uppföljning av frekvensen av akut lungsvikt och dess utveckling, hur kylbehandlingen har påverkat tiden i ventilator samt syresättningen. Dessutom kommer man under en period på sex månader även följa upp patienternas neurologiska funktion.

I en andra del av studien kommer patienter med hög neurologisk feber att fortsätta rekryteras på SÖS, det vill säga patientunderlaget behöver inte vara genererat av covid-19.

Enligt Braincool kommer de två publikationerna skapa ett bra vetenskapligt underlag inom området.

"Det är tydligt att covid-19 inte bara är en respiratorisk sjukdom utan även ger upphov till hjärnskador och vårt projekt inom området kommer leda till ny kunskap inom området i samarbete med ledande kliniker i Stockholm och Bryssel, vilka som bekant är två städer som drabbats hårt av covid-19", heter det i pressmeddelandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?