Annons
SÖDER SPORTFISKE: AKTIEN SJUNKER 6% EFTER BOKSLUTSRAPPORTEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktien i Söder Sportfiske var på onsdagsförmiddagen ned 6 procent till 58:10 kronor på handelsplattformen Nasdaq First North efter morgonens bokslutsrapport där bolaget redovisade en nedgång i kvartalets organiska tillväxt till 3 procent (69).

Nettoomsättning steg med 12 procent till 41,1 miljoner kronor (36,7), men bruttomarginalen sjönk till 39,8 procent (42,5). Rörelseresultatet minskade till -2,7 miljoner kronor (2,2).

"Det säsongsmässigt lilla fjärde kvartalet bjöd på ett utmanande marknadsläge där pandemieffekter och tidigare isläggning jämfört med fjärde kvartalet 2020 dämpade efterfrågan", skriver Söder Sportfiskes vd Viktor Gullbrand i rapporten.

"Vi ser fortsatt en bred tillväxt i Europa med Tyskland som draglok. Den svenska försäljningen var i kvartalet tydligt märkt av lägre efterfrågan och den organiska tillväxten var -4,1 procent där den fysiska butiken var mest påverkad", uppger han.

Det första kvartalet 2022 är det sista kvartalet som bolaget tillåter sig att tala om tuffa jämförelsetal i spåren av pandemin. Under första kvartalet 2021 var tillväxten 72 procent.

"Vår ambition är ändå tydlig, att inleda året med tillväxt och fortsätta bygga på det starka momentum vi har i vår utlandsaffär samt att få utväxling på de investeringar vi gjort under 2021", skriver Viktor Gullbrand.

Helårsresultatet för 2021 sjönk till 9,0 miljoner kronor (14,5). Styrelsen föreslår att ingen utdelning utbetalas för räkenskapsåret.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera