1515
SPORT: MAN CITYS ÄGARE BJUDER FANSEN PÅ RESAN TILL FINALEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vad gör man om man är supporter till världens rikaste fotbollslag? Man åker gratis till Champions League-finalen, såklart.

Manchester Cityn köptes år 2008 av Abu Dhabi United Group för 210 miljoner pund, och klubben fick dessutom lite extra fickpengar i form av nya faciliteter för personal och spelare, bland annat Etihad Campus som köptes för 150 miljoner pund i östra Manchester.

Klubbens intäkter var säsongen 2018-19 de femte högsta av någon fotbollsklubb i världen och Forbes uppskattade 2019 klubbens värde till 2,69 miljarder dollar. Sedan 2019 ägs klubben av City Football Group, ett brittiskt holdingbolag värderat till 3,73 miljarder pund.

Manchester City har, alla framgångar till trots, haft det lite motigt i just Champions League. Därför har den Abu Dhabi-baserade kungligheten bestämt sig för att bekosta flygbiljetter och transferkostnader för "flera tusen supportrar", meddelar klubben enligt Sky.

Manchester City och Chelsea – som spelar finalen i portugisiska Porto den 29 maj – får vardera ta med 6.000 supportrar till arenan.

Citys ägare Sheik Mansour betraktar bjudresan för fansen som en liten gåva till tack för alla förstklassiga idrottsprestationer under den gångna säsongen.

"Pep och laget har haft en sådan remarkabel säsong och att de nådde finalen i Champions League efter ett väldigt utmanande år representerar ett verkligt historiskt ögonblick för klubben. Det är därför oerhört viktigt att så många fans som möjligt har möjligheten att närvara vid denna speciella match", sade han i en kommentar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?