1515
BÖRS: INVESTERINGSTREND BULLISH DIGITALISERINGSAKTIER - WEDBUSH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analyshuset Wedbushs techanalytiker Dan Ives anser inte att det senaste årets techhajp är helt överspelad och ser en stark investeringstrend som stöttar flera – men inte alla – av sektorns aktier även framgent.

Det sade han i en intervju med nyhetskanalen CNBC på onsdagen.

Ett allt högre investerande som just nu blivit en trend bland många bolag för att komma upp från pandemin leder till en starkt "bullish" (positiv) marknad för digitalisering och namn som Microsoft, bolag inom cybersäkerhet och it-molnbolag, enligt Dan Ives. Det viktiga är en hybridmodell och inte för stort fokus på en enda tjänst.

"Baksidan finns för bolag som Zoom (videokonferens reds anm) och Slack (meddelandetjänst reds anm), som kommer se en svagare tillväxt efter pandemin. Samtidigt finns det stora tillväxtmöjligheter för nätsäkerhetsbolag och molnoperatörer. Där tror jag bara vi är ungefär en tredjedel igenom den digitala omställningen", sade Dan Ives.

Vad gäller de stora stimulanserna och makroekonomin är Dan Ives inte orolig för överhettning utifrån den kommunikation han utbytt med börs-vd:ar.

"Vi ser mer och mer utgifter och investeringar inom digitalt, så jag tror vi kommer se Nasdaq på 16.000 vid årets slut och det baserar jag på den ökade investeringstakten och efterfrågan vi noterar", sade han.

Nasdaq befann sig på onsdagen på nivåer strax över nivån 13.000.

Dan Ives har bland annat gjort sig ett namn som en tidigt positiv Teslaanalytiker, samt för att ha träffat rätt med riktkurser för Apple och de andra "big tech"-namnen.


Vill du höra mer om Dan Ives och de andra analytiker som gjorde sig ett namn genom Tesla? Lyssna på Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoneys avsnitt 52: Hur Teslas analytikerclowner blev profeter – och nu riggar nästa hajp. Avsnittet finns tillgängligt överallt där det finns poddar, bland annat på Spotify.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?