1515
Annons
BOKUSGRUPPEN: JUSTERAT EBITA-RES 109 MLN KR 4 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bokusgruppen redovisar en nettoomsättning på 641 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2021 (606).

"Vi fortsätter att leverera starkt mot våra tre långsiktiga finansiella mål. Omsättningen för Akademibokhandeln

Butik växte under 2021 med 3,4 procent. I onlinekanalerna landade tillväxten på 7,3 procent och vi är på god väg att nå målet om 10 procents genomsnittlig årlig tillväxt. Den justerad ebita-marginalen för helåret var 5,8 procent och alltså nära vår målsättning om 6 procents ebita-marginal", skriver Maria Edsman i rapporten.

Bruttomarginalen var 42,6 procent (40,3) och det justerade ebita-resultatet förbättrades till 98,8 miljoner kronor (73,5).

"Största delen av kvartalet var opåverkat av pandemin och dess restriktioner. Vi såg en stark återgång till butik vilket visar vilken kraft den fysiska butiken har. Våra 100 butiker runt om i Sverige ger våra kunder en personlig och svårslagen service och är en viktig exponeringsyta även mot de kunder som väljer att handla online", skriver vd:n som är glad över att stundande bokrea som är en viktig försäljningsperiod ser ut att kunna genomföras som vanligt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera