Annons
JM: FÖRVÄNTAR SIG HÖGRE NIVÅ PRODUKTIONSSTARTER 2H ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) JM ser att det finns förutsättningar för fortsatta produktionsstarter av bostäder på alla bolagets marknader och förväntar sig en högre nivå av produktionsstarter under andra halvåret i såväl Stockholm som koncernen i sin helhet.

Det skriver vd Johan Skoglund i rapporten för det andra kvartalet.

Verksamheten uppges ha utvecklats väl med god lönsamhet, samtidigt som bolaget noterade en avvaktande marknad i Stockholm i slutet av perioden.

"Bostadsverksamheten i Stockholm har haft en fortsatt god lönsamhetsnivå men lågt antal produktionsstarter under det första halvåret. För resterande del av året planeras för ett ökat antal produktionsstarter.

I Norge var marknaden något avvaktande under det andra kvartalet och i Finland har aktiviteten på bostadsmarknaden varit på en fortsatt bra nivå med stabila priser på andrahandsmarknaden under det första halvåret, skriver Johan Skoglund.

"Vi är väl positionerade med en god projektportfölj som löpande förädlas för framtiden boende samtidigt som vår starka finansiella ställning ger oss handlingsfrihet", skriver han.

Vidare framhåller JM-chefen att de fundamentala och långsiktiga förutsättningarna är goda för bolagets affär, trots osäkerheten i omvärlden.

"Jag har förväntan om en fortsatt god utveckling förutsatt en marknad som är relativt stabil under resterande del av 2022", skriver han.

I utgången av det andra kvartalet var 74 procent av bostäderna i pågående produktion bokade eller sålda. Motsvarande siffra i slutet av första kvartalet var 77 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera