1515
STELLANTIS: BEHÖVER EJ LÄNGRE KÖPA TESLAS UTSLÄPPSKREDITER - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fordonsbolaget Stellantis, som uppstod ur fusionen mellan Fiat-Chrysler och Peugeot- och Citroën-ägaren PSA i vintras, behöver inte längre köpa utsläppskrediter från Tesla för att nå miljömål.

Det rapporterar den franska tidningen Le Point efter en intervju med Stellantis-vd:n Carlos Tavares.

Fiat-Chrysler har köpt utsläppskrediter från Tesla för omkring 2 miljarder dollar under perioden 2019-2021, men nu har bolagets egna elektriska satsningar lett till att koldioxidmålen nås utan dessa, enligt Carlos Tavares uttalanden.

"Den elteknik som PSA tog med in i Stellantis medför att vi klarar oss under gränserna i gällande koldioxidutsläppsregler, förmodligen redan i år", sade vd:n.

Tesla har gjort stora intäkter på utsläppskrediter, som kan säljas genom att bolaget med råge understiger gällande krav. Andra fordonsbolag, som inte nått upp till regleringen, har varit bland de största köparna.

Det var försäljning av utsläppskrediter och kryptovalutan bitcoin, inte bilar, som låg bakom den vinstökning som rapporterades av bolaget i första kvartalet.

I nuläget kräver EU:s regler att bilar tillverkade i blocket har en utsläppsnivå om 95 gram per kilometer. Denna nivå väntas sjunka ytterligare, till mindre än hälften av den nu rådande år 2030.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?