1515
BITCOIN: UNDER 50.000 USD EFTER TESLAS LAPPKAST, CARDANO STIGER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslas och dess vd Elon Musks lappkast i fråga om att ta emot bitcoin för köp av bolagets elbilar sänkte bitcoinpriset med över 10 procent på torsdagen, och på fredagsmorgonen var priset kvar under 50.000 dollar.

Elon Musk uppgav på torsdagen att bolaget hyser oro över hur mycket fossila bränslen som nyttjas i brytning och transferering av bitcoin.

"Kryptovaluta är en bra idé på många nivåer och vi tror det finns en lovande framtid, men detta kan inte ske på bekostnad av miljön", skrev vd:n på Twitter.

Däremot kommer Tesla inte sälja av bitcoin, som lagts på balansräkningen efter ett uppmärksammat beslut tidigare i våras.

"Vi avser nyttja dessa så snart det sker ett skifte där brytning sker genom mer hållbar energi. Vi tittar också på andra kryptovalutor som nyttjar mindre än 1 procent av bitcoins energimängd per transaktion", skrev vd:n.

Noterbart är att kryptovalutan cardano, som just nyttjar en mindre energimängd, klättrat från nivån 1:50 till som mest 1:95 sedan beskedet. På fredagsmorgonen handlades cardano för 1:85 dollar.

Bitcoin handlades för 49.388 dollar, efter att ha fallit från runt 55.000 dollar innan Elon Musk gav beskedet om Teslas nya hållning kring att ta betalt förbilar i kryptovalutan.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?