1515
HALVLEDARE: RENESAS UTBUD MOT FORDON TILLBAKA FÖRST OM 3-4 MÅN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det kommer dröja 3-4 månader innan den japanska halvledartillverkaren Renesas, som har 20 procent av marknaden inom mikrodatorer som bland annat nyttjas i bilar, har återställt produktionen efter den fabriksbrand som lett till ytterligare bekymmer kring utbudet av chip för fordonsindustrin.

Det rapporterar Nikkei Asian Review.

Vd Hidetoshi Shibata har uppgett sig vara "mer övertygad om" att viss produktion ska kunna återställas inom en månad, efter att han tidigare indikerat icke-besannade datum för återstart, som tidigast den 21 mars.

Branden bröt ut den 19 mars på Renesas fabrik i Hatachinaka. En annan ny uppgift från presskonferensen var att en hel produktionslinje och 23 maskiner påverkades, klart fler än 11 som tidigare uppgetts.

Tidpunkten för branden var särskilt illa tajmad, sett till att leverantörskedjan av chip till fordonsindustrin efter pandemin har sett svåra underskott sedan inledningsskedet då flera biltillverkare skar ned produktionen. Nedskärningarna ledde till att halvledartillverkarna riktade om utbudet mot hemarbetstrendens vinnare inom hemelektronik.

När biltillverkningen nu har återstartat dröjer omläggningen av leverantörskedjorna, vilket har lett till att många fordonsfabriker har tvingats till paus, bland annat Volvos och Volkswagens.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?