1515
ELBILAR: NEDÅT FÖR SEKTORN EFTER KINAS APRILSTATISTIK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Försäljningen av elbilar i Kina sjönk i april med 12 procent jämfört med mars och uppgick till cirka 163.000 elbilar. Statistiken fick flera tillverkare att falla i den amerikanska förhandeln, rapporterar Marketwatch.

För Tesla minskade försäljningen i april med 27 procent jämfört med närmast föregående månad. Aktien svarade med att strax före öppning handlas ned nära 6 procent i förhandeln i USA.

"Teslas marknadsandelar stagnerade under månaden jämfört med inhemska spelare som Nio, Xpeng och Li Auto, då företaget ställdes inför en rad negativa pr-händelser i Kina kopplade till omdiskuterade säkerhetsfrågor, militärt spioneri-prat och protesten vid bilmässan i Shanghai", skrev Wedbush analytiker Dan Ives i ett utskick.

Även de kinesiska bolagen i sektorn tappade tydligt i den amerikanska förhandeln. Nio backade nästan 8 procent och handlades nära de lägsta nivåerna på sex månader. Xpeng sjönk cirka 7 procent och handlades också omkring halvårslägsta, och Li Auto tappade 6 procent till de lägsta nivåerna sedan i oktober.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?