1515
VOLKSWAGEN: KRÄVS ANPASSNING FÖR INTE BLI SOM NOKIA, ENLIGT VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Volkswagen behöver snabbt anpassa sig till den förändrade omvärlden – annars riskerar företaget att gå samma öde till mötes som Nokia när Iphone kom.

Det säger Volkswagens vd Herbert Diess till Bloomberg News.

Volkswagen har flera akuta ärenden att ta sig an. Bolaget har hittills klarat pandemin covid-19 relativt väl, men oroar sig över antalet fall som åter stiger snabbt. Bolaget har elbilar som är på väg ut, men ligger bakom amerikanska Tesla. Och trots Volkswagens storlek behöver bolaget tänka om och börja se sina fordon mer som rullande mjukvaruenheter.

Den sista punkten är en av dem som Herbert Diess försöker inskärpa i bolagets över 635.000 anställda. Övergången från traditionell industri till mjukvarukompetens väntas bli en svår utmaning för biltillverkare, och bolag som misslyckas riskerar att bli som Nokia – misslyckade hårdvarutillverkare som blir omsprungna av snabbare och mer teknologiskt kunniga uppkomlingar.

"Nokia är antagligen ett bra exempel på hur en sådan förändring kan ske – om du inte är tillräckligt snabb kommer du inte att klara dig. Jag berättar alltid det exemplet för vårt folk", säger Herbert Diess till nyhetsbyrån.

På frågan om Herbert Diess ser Teslas grundare Elon Musk som en konkurrent eller potentiell partner svarar Volkswagen-vd:n att han i första hand är en mycket viktig konkurrent, som driver industrin framåt.

"Han är en referens för oss. Om vi ser in i vår framtid och vad bilen måste bli, så måste den bli elektrisk och den måste bli en internet-enhet", säger Herbert Diess.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?