1515
NEW YORK: GÅR MOT STARK ÖPPNING FÖR TEKNIKAKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York går mot en öppning upp på tisdagen efter en blandad utveckling på måndagen där teknikaktier stod som förlorare medan pengar flyttades till cykliska bolag.

Vid klockan 14.45 var terminen för Dow Jones industriindex upp 0,25 procent, S&P500 upp 0,94 procent och Nasdaq 100, som pressades av fallande kurser för teknikaktier på måndagen, var upp 2,4 procent.

De amerikanska långräntorna vände ned under natten mot tisdagen efter att ha stigit på måndagen efter att senaten klubbat igenom det amerikanska stimulanspaketet. Vändande räntor fick investerarna att byta fot och plocka upp teknikaktier som backat till följd av ränteoron.

"Utförsäljningen av många stora tech-namn har drivits av rädsla för hur högre räntor kan komma att skada attraktiviteten hos de här högflygarna", sade IG-Markets chefsanalytiker i London Chris Beauchamp till Reuters.

Han konstaterar dock att de nuvarande relativt lägre priserna kommer att få många att åter snegla på sektorn, om än för en kort stund.

I förhandeln var Tesla upp drygt 7 procent efter en fem dagar lång nedgångssvit som summerar till omkring 22 procent. Apple var upp 2,2 procent, Facebook 2,4 procent och Amazon 2,2

På temat högflygare var Gamestop-aktien upp närmare 15 procent och gick därmed mot en femte uppgångsdag där måndagen stod för en rusning på drygt 40 procent efter att bolaget tillsatt en omställningskommitté med Ryan Cohen i spetsen för att hantera bolagets e-handelsomställning.

Zooms grundare Eric Yuan har överfört omkring 40 procent av sin andel i bolaget värd omkring 6 miljarder dollar till ospecificerade förmånstagare som gåva. Enligt bolaget var transaktionen en del i grundaren och hans frus "egendomsplanering". Aktien var upp 4,8 procent i förhandeln.

Dometics storkund Thor Industries lämnade kvartalsrapport där vinsten per aktie och intäkter var väl över konsensusförväntningarna. Fritidsfordonsbolaget varnade för att flaskhalsar i leveranskedjan kan orsaka problem i det korta perspektivet, men är samtidigt "försiktigt optimistiska" att problemen kommer att avta under det andra halvåret. Aktien var ned 0,3 procent.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,25%
Terminen för S&P 500 +0,94%
Terminen för Nasdaq 100 +2,37%
2-åriga USA-räntan -0,0068 till 0,1618%
10-åriga USA-räntan -0,0644 till 1,5350%
Olja, US WTI +0,19% till 64:85 dollar/fat
Olja, Brent +0,35% till 68:20 dollar/fat
EUR/USD +0,0042 till 1:1889

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?