Annons
TWITTER: ELON MUSK PÅSTÅS VARA UNDER FEDERAL UTREDNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Entreprenören Elon Musk, som lagt ett bud på Twitter värt 44 miljarder dollar, är föremål för en federal utredning i USA för sitt agerande i samband med budhärvan, skriver mikrobloggen i dokument som lämnats in till domstol i USA.

Det rapporterar Reuters.

Av dokumenten framgår inte vilket exakt fokus utredningen mot Elon Musk ska ha eller vilken myndighet som håller i den, skriver nyhetsbyrån.

Twitter lämnade in en stämning mot Elon Musk i juli med ändamålet att tvinga honom att fullfölja avtal och genomföra affären, varifrån entreprenören drog sig tillbaka för att nyligen återuppta. Den 6 oktober ändrade Elon Musk, som är vd för Tesla, Spacex och Neuralink, ånyo sitt besked och hans avsikt ska nu återigen vara att köpa Twitter.

De rättsliga dokument Twitter nu har lämnat in begär att domstolen ska tvinga Elon Musk att lämna över viss dokumentation.

Alex Spiro, en av Elon Musks advokater, hävdar i ett uttalande för Reuters att Twitters påstående är felaktigt.

"Det är Twitters ledarskap som är under federal utredning", sade han.

Varken Twitter eller amerikanska finansinspektionen SEC har velat kommentera saken, skriver nyhetsbyrån.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera