1515
Annons
BÖRSEN: VOLVO OCH AXFOOD NED UNDER HALVDAGSHANDEL, OMXS30 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde onsdagens förkortade handel i en oregelbunden tendens. Volvo och Axfood pressas efter sänkta rekommendationer. Börsen stänger klockan 13.00 medan penningmarknaden stänger redan klockan 12.00 inför firandet av Trettondag jul på torsdagen.

Vid 9.15-tiden var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,1 procent till nivån 2.455. Aktier för drygt 1 miljard kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen. Ute på de ledande Europabörserna var också förändringarna små på båda sidor om oförändrade nivåer.

Bland de mest omsatta storbolagen på OMXS30 steg Autoliv och Electrolux med 1-1,5 procent.

Lastbilstillverkaren Volvo har fått en sänkt rekommendation av JP Morgan till neutral från övervikt med en riktkurssänkning till 210 kronor från tidigare 235 kronor. Aktien backade nästan 1,5 procent och var sämsta bolag inom OMXS30 i öppningshandeln.

Carnegie har sänkt sin rekommendation för Axfood till sälj från tidigare behåll. Aktien sattes ned med 4 procent.

SEB har höjt sin riktkurs för Biogaia till 577 kronor från 470 kronor med en upprepad köprekommendation. Aktien var upp nästan 1 procent.

Forskningsbolaget Oncopeptides som var en stor förlorare under 2021 med ett ras på 95 procent för aktien släppte under morgonen en prognos för sin kassaförbrukning under 2022 efter neddragningen i verksamheten till följd av tillbakadragandet av läkemedlet Pepaxto i USA. Aktien höjdes knappt 4 procent.

I samma sektor har forskningsbolaget Immunicum överfört patent för ett modifierat adenovirus till Elicera. Ersättningen för överföringen utgörs i form av en förskottsbetalning på 175.000 euro samt en extra årlig betalning på 25.000 euro under de kommande tre åren. Därtill tillkommer potentiella milstolpsbetalningar. Aktien steg cirka 2 procent.

I kväll onsdag klockan 20 släpper Federal Reserve ett protokoll från sitt decembermöte, där investerarna kan söka vägledning kring den ekonomiska utvecklingen.


Graf: OMXS30 onsdagen den 6 januari

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?