1515
H&M: FLERA HÖJDA RIKTKURSER EFTER MÅNDAGENS FÖRSÄLJNINGSRAPPORT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M har fått ett antal höjda riktkurser i kölvattnet av måndagens försäljningsrapport och aktien handlas nu på sin högsta nivå sedan sommaren 2017.

Av de analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del av på tisdagsmorgonen nämns en "imponerade" försäljningen under de två första veckorna i mars och många analytiker påminner om att H&M nu går in i en period med lätta jämförelsetal med tanke på alla tillfälligt stängda butiker under våren 2020.

I den inledande handel på tisdagen stiger H&M kring 2 procent till 224 kronor. När aktien var som mest pandemipressad under den tidiga våren 2020 noterades den ett tag under hundralappen.

"Vi gläds av nuvarande intäktssiffror som signalerar en stark underliggande efterfrågan på koncernens kollektioner och att de har tagit marknadsandelar. Vi tror att återhämtningen för omsättningen kan bli snabbare än vad vi tidigare trott", skriver Kepler Cheuvreux som höjt riktkursen till 250 kronor (205) och upprepat sin köprekommendation.

"Tillsammans med minskade nedskrivningar, valutamedvind, selektiva butiksstängningar samt stark online-tillväxt och operativ hävstång bör detta ge högre marginaler", fortsätter Kepler.

H&M-gruppen redovisade på måndagen en försäljningsminskning på 21 procent för sitt första kvartal (december-februari). Analytikerna förhandstips var en nedgång på närmare 24 procent. Det som stack ut mest var ändå försäljningen under perioden 1-13 mars som var +10 procent.

"Återhämtningen verkar vara starkare än vad vi förutspått /…/ det är imponerande med tanke på att mer än 20 procent av butikerna var stängda. Vi utgår ifrån ett gradvis återöppnande där mindre än 5 procent av butikerna är stängda i början av juni", skriver ABG Sundal Collier och upprepar rekommendationen köp och riktkursen 240 kronor.

Bland övriga höjningar märks Danske Bank Markets vars riktkurs nu ligger på 245 kronor (210) med en bibehållen köprekommendation. Carnegie har höjt till 200 kronor (180) och upprepat behåll samtidigt som Nordea behåller sin köprekommendation och riktkurs på 240 kronor.

I H&M:s andra kvartal (mars-april) ser klädbolaget ut att möta lätta jämförelsetal, i alla fall om de cirka 900 tillfälligt stängda butikerna per den 13 mars inte ökar i antal. I mitten av mars 2020 var ungefär 2.600 butiker stängda, ett antal som ökade till som mest knappt 4.000 i mitten av april. Återöppningarna kom gradvis under den senare delen av fjolårets andra kvartal med cirka 1.350 stängda butiker i slutet av maj.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?