1515
DRAFTKINGS: DISKUTERAR AFFÄR MED ACTION NETWORKS – AXIOS (NY)

(Lägger till: på flera ställen samt att Draftkings bekräftar anställning ny chef media)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Draftkings diskuterar förvärv av sportbetting media-bolaget Action Network, uppger sajten Axios med hänvisning till två källor med insyn.

Draftkings har varit på frammarsch inom mediaförvärv och så sent som i förra veckan köptes VISN (Vegas Stats & Information Network) som är en tv- och streamingkanal inom sportbetting. På torsdagseftermiddagen meddelade Draftkings att man har anställt Brian Angiolet, som närmast kommer från Verizon, som mediachef med ansvar för att övervaka och optimera innehållsproduktion och mediastrategier.

Enligt uppgifter till Axion, som tidigare rapporterat att rekryteringen stod för dörren, ska den nya mediechefens uppgifter även innefatta utvärdering av potentiella förvärv inom just sportmedia. I Draftkings pressmeddelande framkom inte huruvida detta stämde eller om diskussioner om förvärv av Action Networks förs.

"Brian bidrar med ovärderlig erfarenhet till den här nya 'Chief Media Officer'-positionen med djup förståelse för hur den fruktsamma cirkeln inom sport, spel och innehåll har potential att öka engagemang", skriver Draftkings vd Jason Robins angående rekryteringen.

Den senaste tiden har allt fler speloperatörer börjat snegla på media och innehållsleverantörer och ett antal samarbeten mellan speloperatörer och mediabolag har ingåtts. Bland annat tecknade Draftkings avtal med det amerikanska nätverks- och telekombolaget DISH Networks i mars och förra året köpte Penn National en andel i Barstool Sports.

Draftkings aktie var upp omkring en procent i förhandeln i New York.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?