1515
THUNDERFUL: GAMES OMSÄTTNING STEG 1 KV, SJÖNK FÖR DISTRIBUTION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nettoomsättning inom gamingbolaget Thunderfuls segment Games ökade till 67,9 miljoner kronor i det första kvartalet 2021 (30,1) medan omsättningen inom segmentet Distribution minskade till 471 miljoner (490).

"Det är naturligtvis glädjande att se hur vårt Games-segment utvecklas i takt med en framåtlutad förvärvsagenda /…/ Att konsekvent utveckla och ge ut spel som är bäst i klassen resulterar i stark longtail-försäljning. Det är enkel matematik: ju fler starka titlar vi har i katalogen, desto bättre går det över tid. Vi ser fram emot flera spellanseringar under 2021", skriver vd Brjann Sigurgeirsson i delårsrapporten.

Inom Distribution minskade omsättning i Bergsala till 189 miljoner kronor (284), i Nordic Game Supply steg den till 192 miljoner (101) och i Amo Toys var omsättningen ner till 89,7 miljoner (105).

"För Bergsala drevs nettoomsättning i jämförelsekvartalet av den globala succén Animal Crossing New Horizon, för Nordic Game Supply drivs en majoritet av ökningen av det tillkommande varumärket Razer och för Amo Toys var endast en liten del av jämförelsekvartalet påverkat av Covid-19", skriver bolaget.

Bruttoresultatet under kvartalet steg till 187 miljoner kronor (126). Resultatet beror på den ökade nettoomsättningen inom Games, med väsentligt högre bruttomarginal än segmentet Distribution, uppger bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?