1515
TESLA: ANSÖKER OM ATT BLI EL-LEVERANTÖR I TEXAS - MEDIA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla har lämnat in ansökan till energimyndigheten i Texas om att få bli el-leverantör, rapporterar Texas Monthly.

Ansökan tycks vara nästa steg i Teslas satsning på upprättandet av stora batterier i delstaten, ett arbete som intensifierats efter den köldknäpp som under inledningen av 2021 fick delstatens elnät att kollapsa.

Det faktum att stora delar av delstaten inte fick elförsörjning under en period har i viss mån skylts på omställningen till förnybara energikällor, vars kraftgenerering är ojämn sett till väder. I senare utredningar har det också framkommit att underhållet av Texas kraftnät varit eftersatt. Dessutom är Texas elnät isolerat från övriga USA, varför kraft från andra delstater inte kunde komma till undsättning för Texasmedborgarna.

Teslas batterier ska underlätta överföringen genom att spara kraft från högintensiva perioder för genereringen. Anläggningen utanför Houston är avsedd att koppla ett energilagringssystem på 100 megawatt till elnätet.

Andra energilagringsprojekt som pågår i världen med avsikt att försörja offentliga elnät finns i Kalifornien och Australien.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?