Annons
FINANS: ELON MUSKS FÖRMÖGENHET 100 MILJARDER DOLLAR MINDRE 2022

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla-, Spacex- och numer också Twitters vd Elon Musks förmögenhet har för första gången rasat med över 100 miljarder dollar under 2022, efter att Teslas aktie på måndagskvällen noterades på lägsta nivån på två år.

Elon Musk är fortfarande världens rikaste person med en förmögenhet på 170 miljarder dollar, även efter att ytterligare 8,6 miljarder dollar rakats av under måndagen. Toppnivån låg på 340 miljarder dollar för drygt ett år sedan.

Raset på totalt 100,5 miljarder dollar i år är det största av samtliga inkluderade på Bloombergs miljardärsindex.

Innehav av Tesla-aktier utgör största delen av Elon Musks förmögenhet, och bolaget har tampats med covid-restriktioner i Kina (Teslas näst största marknad efter USA) och problem med bakljus som lett till att över 300.000 bilar återkallats. Utöver detta går Tesla likt de flesta tillverkande bolag just nu en kamp mot ökade råvarukostnader och leverantörskedjestrul. Aktien är ned med 52 procent hittills i år, klart mer än tech- och tillväxtbolagsindexet Nasdaq som fallit omkring 30 procent.

Elon Musk har dock gjort sig allra mest hörd i den kalabalik som brutit ut sedan han köpte upp och tog över mikrobloggen Twitter under stor uppmärksamhet. Tesla har listat beroendet av Elon Musk som en av bolagets största riskfaktorer i delårsrapporternas riskavsnitt.

Sedan han tillträdde som vd över Twitter har omkring hälften av arbetsstyrkan fått sparken i inledningen av den omstöpning som utlovades av miljardärentreprenören, som köpte bolaget för 44 miljarder dollar efter en utdragen process som löpte mellan våren och hösten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera