BÖRSEN: LUGNARE INLEDNING VÄNTAS TROTS UTÖKADE RESTRIKTIONER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagen med en något mindre nedgång efter de senaste dagarnas börsfrossa.

Vid klockan 8.40 indikerade förhandeln hos IG-Markets en nedgång i området strax under oförändrat. De europeiska terminerna var vid samma tidpunkt ned mellan 0,1-0,2 procent. I New York pekade terminerna upp efter stora nedgångar på onsdagen.

På den europeiska coronafronten meddelade såväl Tyskland som Frankrike på torsdagseftermiddagen/kvällen att nya restriktioner, i stora drag i linje med förhandsuppgifterna, införs under november med hopp om att bromsa smittspridningen.

Med anledning därav stänger friskvårdsbolaget Actic temporärt samtliga gym i landet. Det väntas leda till förlorade intäkter om 8 miljoner kronor per månad samt en negativ ebitda-effekt om 5 miljoner kronor per månad.

Även lastbilstillverkaren Traton, där Scania och MAN ingår, räknar med en väsentlig minskning av koncernens nettoomsättning 2020 jämfört med 2019 som en följd av risken för ytterligare stora pandemirelaterade restriktioner.

Samtidigt fortsätter kvartalsrapporterna att strömma in.

Lundin Mining redovisade ett nettoresultat på 122 miljoner dollar, vilket var över de 92,1 miljoner dollar som analytikerna i Infronts sammanställning räknat med.

Gruvbolaget ger ingen produktionsprognos för den totala kopparproduktionen 2020, hänförligt till strejken i Candelaria. För Chapada återinfördes produktionsprognosen som sänktes till mellan 45.000 till 50.000 ton, från den tidigare prognosen på 51.000-56.000 ton.

Nokia redovisar ett resultat per aktie, exklusive extraordinära kostnader (non-IFRS), på 0:05 euro för det tredje kvartalet 2020. Genomsnittet av 21 analytikers förväntningar låg på en vinst på just 0:05 euro per aktie, enligt Infronts sammanställning.

Telekombolaget sänkte samtidig sitt prognosintervall för vinsten per aktie och rörelsemarginalen helåret 2020. Bolaget har även antagit en mer negativ syn på den primära adresserbara nätmarknaden, exklusive Kina, under 2020 och räknar nu med att den minskar.

BHG, tidigare Bygghemma, redovisar ett ökat rörelseresultat på 183 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (72,2). Corona fortsätter att gynna e-handlaren och enligt vd Adam Schatz är etappmålet om en omsättning på 10 miljarder kronor nu inom räckhåll.

Ögonsensorföretaget Tobii redovisar ett rörelseresultat på -27 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-32). Bolaget är dock optimistiskt för möjligheten att uppnå lönsamhet när pandemins effekter väl avtar.

First North-listade bioteknikbolaget Alzinova redovisar ett lägre resultat efter finansiella poster, -1,2 miljoner kronor, för det tredje kvartalet 2020, jämfört med -0,6 miljoner kronor föregående år.

Rekommendationer:

* Bilia som i enlighet med det förhandsbesked som tidigare lämnats, levererade en stark rapport på onsdagen har fått en höjd rekommendation från Handelsbanken Capital Markets till behåll från sälj med måttlig höjning av riktkursen till 118 kronor (115). Sista avslut på onsdagen efter en uppgång på 4,3 procent gjordes vid 108:60 kronor.

* Carnegie höjer sin rekommendation för Beijer Alma till köp från behåll efter onsdagens rapport. Riktkursen är 140 kronor. Beijer Alma stängde kring 114 kronor på onsdagen.

* Pareto Securities höjer sin rekommendation för Catena till köp från behåll. Riktkursen är 389 kronor. Aktien stängde på onsdagen på 355 kronor.

På makrofronten väntas tysk arbetslöshetsstatistik senare på morgonen och på eftermiddagen kommer uppgifter om antal nyanmälda arbetslösa i USA.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?