1515
Annons
BÖRSEN: KINA-BESKED VÄNTAS LYFTA BÖRSERNA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas öppna tydligt upp på onsdagen i linje med Asien och övriga Europa. Det stärkta sentimentet kopplas främst till att Kina lovat en politik att hålla kapitalmarknaderna stabila och öka tillväxten.

Med omkring en halvtimme kvar till börsöppning var terminerna för Frankfurt- och Parisbörserna upp ungefär 1,8 procent vardera. Förhandeln hos IG indikerade en uppgång om drygt 2 procent för Stockholm.

I Asien steg Hongkongbörsens ledande index Hang Seng med 7,5 procent och medan japanska Nikkei 225 var upp 1,6 procent.

USA-börserna avslutade tisdagen starkt och vid stängning hade Dow Jones stigit 1,8 procent, tekniktunga Nasdaqs kompositindex var upp 2,9 procent medan breda S&P 500 ökade 2,1 procent, motsvarande en uppgång om 0,4 procent sedan Stockholmsbörsens stängning.

Riskkapitalbolaget EQT har ingått ett avtal om att förvärva Baring Private Equity Asia (BPEA), en privat investeringsfirma i Asien med 17,7 miljarder euro i förvaltat kapital. Den totala köpeskillingen uppgår till 6,8 miljarder euro.

Spanska H&M-konkurrenten Inditex redovisade under morgonen en försäljningsökning i lokala valutor på 33 procent under perioden 1 februari till 13 mars.

H&M-gruppen redovisade på tisdagen en försäljningsökning med 18 procent i kvartalet december-februari. Det var ungefär i linje med analytikernas förväntningar som låg vid 18,4 procent enligt Infront. H&M:s delårsrapport väntas om ungefär två veckor.

På temat H&M har JP Morgan sänkt riktkursen till 180 kronor från tidigare 220 kronor med upprepad rekommendation övervikt. Danske Bank har i sin tur sänkt riktkursen för H&M-aktien till 185 kronor från 225 med upprepad köprekommendation.

Tv- och streamingbolagetNent har ingått ett flerårigt distributionspartnerskap i Sverige med Tele2. Nents streamingtjänst Viaplay inkluderas i alla Tele2:s betal-tv-paket och blir även tillgänglig direkt genom Tele2:s playstreamingpaket med start senare 2022.

Specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma har meddelat villkor och fastställt emissionsbeloppet till cirka 2,5 miljarder kronor i den företrädesemission som bolaget flaggade för i november. Aktieägare i Karo Pharma har företrädesrätt att per fjorton befintliga aktier teckna tre nya aktier till teckningskursen 52 kronor per ny aktie.

Fasadgruppen har, i enlighet med besked efter Stockholmsbörsen stängning på tisdagen, beslutat om en riktad nyemission av 3 miljoner aktier till en teckningskurs om 140 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, vilket resulterar i en emissionslikvid om 420 miljoner kronor. Ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare har tecknat aktier i nyemissionen, däribland Tredje AP-fonden ("AP3") och Skandia.

Kullagerbolaget SKF har fått sänkt riktkurs av HSBC till 220 kronor från 265 kronor. Rekommendationen köp upprepas. SKF-aktien stängde på 163:85 kronor på tisdagen.

Jefferies har höjt sin rekommendation för verkstadsbolaget Atlas Copco till behåll från underperform med riktkurs 520 kronor. A-aktien stängde på 494:20 kronor föregående handelsdag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?