1515
APPLE: BAKSLAG I DOMSTOLSTVISTEN MED EPIC GAMES (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på fredagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En domstol i USA har beordrat Apple att apputvecklare ska tillåtas ta betalt från sina användare utanför App Store. Utvecklare kommer därmed att kunna styra sina användare till alternativa betalningsmetoder för att undgå App Store-avgiften.

Det rapporterar internationella medier på fredagskvällen.

Domslutet är kopplat till den stämningsansökan som Epic Games lämnade i augusti 2020, efter att Apple tagit bort Fortnite-spelet från App Store. Anledningen var att Epic Games skapat en lösning för att ta betalt från kunder utanför App Store.

I fredagens domstolsbeslut framgick även att Epic Games ska betala ett skadestånd om 4 miljoner dollar till Apple, som ersättning för kontraktsbrottet inom App Store-avtalet.

Efter beslutet uppgav Apples advokat Kate Adams att domen är en seger för bolaget, eftersom den bekräftar att affärsmodellen med bolagets App Store ej bestrider några regler.

Uttalandet från Kate Adams hänvisar till kravet från Epic Games på att Apple måste sänka avgifterna och tillåta från appbutiker från tredje part att konkurrera med App Store.

Apple-aktien avslutade fredagens handel ned 3,4 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?