1515
NORDEN: NOKIA UPPÅT EFTER SAMARBETSAVTAL, VINX30 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna slutade alla ovan nollstrecket på måndagen. Bäst gick det för Danmarks OMXC-index som var bland de bäst presterande i Europa. Samlingsindexet Vinx30 var oförändrat vid nivån 1.206.

Helsingforsbörsens OMXH25-index stod 0,2 procent lägre vid 4.955.

Nokia var upp efter att bolaget meddelat ett samarbete med Microsoft och Google rörande molnlösningar. Bolaget har även tecknat 5G-avtal kring optimering med Orange. Båda nyheterna hjälpte till att lyfta aktien 3,3 procent.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index avancerade 0,7 procent till 1.636.

Läkemedelsbolaget Genmab tog stöd av analytiker vid DNB och Bank of America och steg 2,2 procent efter två köprekommendationer. Analytiker vid DNB valde att justera upp rekommendationen för bolaget till köp från sälj, samtidigt som riktkursen placerades på 2.360 danska kronor (2.250). Genmab-aktien stängde på 2.083 danska kronor.

Även i hörapparatsbolaget GN Store Nord har analytiker, vid Nykredit Markets, gjort en 180-graders vändning och höjt aktien till köp från tidigare sälj. Riktkursen upprepades dock på 550 danska kronor per aktie, samtidigt som bolaget steg 2,6 procent och stängde vid 475:10 danska kronor.

I Oslo steg OBX-indexet 0,1 procent till 946.

Utförsbacken fortsatte dock för solkraftsbolaget Scatec som backade näst mest i OBX-indexet med en nedgång på 2,2 procent. Aktien har tappat cirka 35 procent från de toppnivåer som noterades i januari.

Shippingsektorn hade däremot en mer positiv utveckling däribland Frontline som avancerade 3,3 procent.

En hög aktivitet och stigande priser på fartygstransaktionsmarknaden, vilket i sin tur har lett till betydande uppjusteringar av analytikerna vad gäller värdet på bolagens tillgångar är drivande i utvecklingen, enligt Clarkson Platou Securities skriver TDN.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?