1515
INGVES: STARKA DATA PÅVERKAR INTE PENNINGPOLITIKEN I DAGSLÄGET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den senast inkomna informationen om svensk ekonomi antyder att återhämtningen går bättre än vad många prognosmakare räknat med, men det får ingen direkt påverkan på Riksbankens penningpolitik

Det sade riksbankschefen Stefan Ingves till journalister på tisdagen.

"Jag kan inte se att det i någon större utsträckning över huvud taget påverkar penningpolitiken i dagsläget som vi ser den framför oss", sade han.

Stefan Ingves tillade att Riksbanken kommer att fortsätta med tillgångsköpen till årets slut, olika låneprogram har "glesats ut" men kan återinföras snabbt vid behov. Han hänvisade också till att Riksbanken i den senaste penningpolitiska rapporten framhöll att det mest sannolika är att de efter årsskiftet "rullar den portfölj som vi har".

"Det är fortsatt en lämplig penningpolitik. Sedan ska vi alla glädja oss åt att det ser bättre ut i världsekonomin, och också i svensk ekonomi, och de siffror som har kommit in på sistone bekräftar förhoppningsvis att vi har någorlunda rätt i vår prognos – att vi är tillbaka på den gamla tillväxtbanan i slutet av året eller början av nästa år".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?