1515
Annons
ONCOZENGE: ALLA DÖRRAR ÖPPNA I UTVECKLINGEN AV BOLAGET - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Oncozenge utvecklar Bupizenge för behandling av oral mukosit och står inför en fas 3-studie.

"Jag håller alla dörrar öppna - alltifrån att hitta en licenspartner eller en köpare av bolaget redan kanske nästa år, till att ta produkten hela vägen till marknaden och själva kommersialisera den - i vissa regioner helt själv och i andra regioner via distributörer", säger vd Paul de Potocki under sin presentation på torsdagen vid Erik Pensers Life Science-dag.

Paul de Potocki bedömer att det krävs "någonstans mellan 100-150 patienter för godkännande på den europeiska marknaden".

Oncozenge kommer innan en fas 3-studie att genomföra en toxikologistudie. Innan studiedesignen i fas 3 fastställs väntar Oncozenge svar från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA kring deras syn på hur många patienter som krävs för ett godkännande samt tankar om studieutformningen i övrigt.

Med vad Paul de Potocki bedömer som "blygsamma antaganden" ser bolaget en möjlig toppförsäljning på över 200 miljoner dollar i USA och Europa för Bupizenge vid behandling av oral mukosit. För andra regioner och indikationer finns det enligt bolaget en potential på 20-100 miljoner dollar. Antagandena grundar sig på data från Lifesci Capital 2018.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?