1515
BITCOIN: NÄRA 40.000 USD-NIVÅ EFTER NYA UTSPEL FRÅN ELON MUSK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kryptovalutan bitcoin handlades på måndagsmorgonen ånyo nära 40.000-dollarnivån sedan Tesla-vd:n Elon Musk på söndagen stått för nya utspel om elbilsbolagets innehav av den digitala tillgången.

Tesla har bara sålt omkring 10 procent av innehavet som köptes in för 1,5 miljarder dollar, och planen är att återupprätta möjligheten att betala för bilar med bitcoin så snart digitalvalutan går att stämpla som grönare än i nuläget, skrev Elon Musk på Twitter.

"Så snart det går att nå en rimlig nivå (runt 50 procent) av grön energi och en positiv trend för utvinningen av bitcoin är bekräftad så kommer Tesla återuppta bitcoin-transaktioner", skrev han i ett Twitterinlägg.

Tesla har satt sig i förarsätet för bitcoin-prisets utveckling sedan beskedet lämnades om att elbilsbolaget köpt in sig i tillgången och dessutom skulle ta emot betalning i krypto. Inte långt därefter vände dock Tesla på klacken och gav beskedet om att det välkända klimatproblemet med bitcoin, som kräver stora mängder billig elektricitet, ofta från klimatfarliga kinesiska kolkraftverk.

Bitcoins toppnivå sattes kring 65.000 dollar i april men var i botten av raset under våren ungefär halverad efter det omvända beskedet från Tesla, som då också avbröt möjligheten att köpa bil med kryptovalutan.

Uppgången under det senaste dygnet uppgår till omkring 12 procent vid en nivå strax över 39.000 dollar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?