1515
SHORTCUT MEDIA: FÖRVÄRVAR BOLAG, VÄNTAS ÖKA OMS 14-16 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Produktionsbolaget Shortcut Media förvärvar filmproduktionsbolaget Stark Film, framgår av ett pressmeddelande.

Stark Film har trettioårig erfarenhet av filmkommunikation för varumärken med kunder som Volvo, SKF, Ericsson, Autoliv och Stena, skriver Shortcut Media.

Efter förvärvet går Stark Film samman med Shortcuts dotterbolag Oddway Film.

Det gemensamma bolaget Stark/Oddway har vid starten 20 anställda och finns representerat i Göteborg och Dubai, samt genom systerbolagen i Shortcut Media även i Stockholm, New York och Söderhamn.

Stark Film väntas tillföra 14-16 miljoner kronor i omsättning och 1,4-2 miljoner kronor i ebitda på årsbasis. Total köpeskilling uppgår till 7,5 miljoner kronor för 100 procent av aktierna med tillträde den 15 september.

Köpeskillingen inkluderar ett fritt eget kapital i det förvärvade bolaget om cirka 1 miljon kronor, vilket innebär en bolagsvärdering av på skuldfri basis om cirka 6,5 miljoner kronor. Betalning erläggs genom 5,4 miljoner kronor i likvida medel från Shortcut Medias kassa, 1,4 miljoner kronor i nyemitterade aktier till den volymvägda aktiekursen de 30 handelsdagarna fram till och inklusive 16 september 2021, 0,5 miljoner kronor i säljarrevers och 150.000 kronor i nyemitterade teckningsoptioner med strike 5 kronor och löptid till andra kvartalet 2023.

Shortcut Medias aktie stängde onsdagens handel på kursnivån 4:41 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?