1515
Annons
BÖRSEN: LUGN INLEDNING ATT VÄNTA PÅ SVÄNGIG BÖRSVECKA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas uppvisa mindre förändringar i den tidiga handeln på fredagen under en svängig vecka där marknaderna, förutom rapporter, har präglats av oron för ett krigsutbrott i Ukraina.

Asienbörserna visade mestadels nedgångar under fredagen, men säljtrycket lättade efter förnyat hopp om en diplomatisk lösning kring Ukraina. I Hongkong och Tokyo sjönk index medan börserna i Fastlandskina pekade uppåt.

Börserna i USA föll kraftigt på torsdagen. Nedgången tilltog efter handelns gång tyngt av en potentiell rysk invasion av Ukraina. S&P 500 index sjönk 2,1 procent till 4.380, motsvarande en nedgång på 0,9 procent räknat från Stockholmsbörsens stängning.

Terminshandeln indikerar små rörelser för Paris- och Frankfurtbörsen. Enligt IG Markets förhandel går Stockholmsbörsen mot en oregelbunden start vid marknadsöppningen på fredagen.

På torsdagskvällen släppte Lundin Mining sitt bokslut där försäljningen inkom över förväntningarna medan nettoresultatet på 229 miljoner dollar inte nådde upp till konsensus som låg på 294 miljoner dollar. Produktions- och kostnadsprognosen för 2022 upprepades.

Marknaderna nåddes under torsdagskvällen även av beskedet att Lukas Lundin lämnar alla sina styrelseuppdrag vid de kommande årsstämmorna på grund av sjukdom. Därmed kommer Lundin Mining, Lundin Gold och Lucara Diamond att behöva tillsätta nya styrelseordföranden.

Storytels vd och grundare Jonas Tellander avgår i samband med ljudboksbolagets bokslut men avser kvarstå i bolagets styrelse. Siffrorna i det gångna kvartalet visade på en större förlust än väntat samtidigt som försäljningen kom in något under förväntningarna. Ebitda-marginal väntas ligga inom ett intervall på -3 procent till 0 procent under 2022.

Rapporterna fortsätter att strömma in, men huvudsakligen är det nu lite mindre bolag som lägger fram sina siffror.

Precise Biometrics, som levererar identifieringsmjukvara, presenterade en stort sett oförändrad förlust i det fjärde kvartalet trots en ökad omsättning.

Logistea kom med ett nytt mål där fastighetsvärdet ska överstiga 15 miljarder kronor vid utgången av 2024.

Ovzon meddelar att uppskjutningen av satelliten Ovzon 3 kommer att försenas, men är planerad att ske under senare delen av 2022. I rapporten landade rörelseresultat för det fjärde kvartalet på -29 miljoner kronor (-19,3).

Lexingtons grundare har sålt aktier motsvarande drygt 68 procent av kapitalet och rösterna i bolaget till finländska Manna & Co i en affär för 36 kronor per aktie. Priset innebär en premie om 2,3 procent i förhållande till stängningskursen för Lexington-aktien på torsdagen. Ett budpliktsbud väntas.

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 45 kronor från 37 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Instalco till behåll från sälj. Riktkursen är 66 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?