1515
Annons
SEDANA MEDICAL: AVSER GÖRA RIKTAD EMISSION PÅ 600 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sedana Medical avser göra en riktad nyemission på 600 miljoner kronor till kvalificerade och institutionella investerare i Sverige och internationellt. Bolaget har givit investmentbanken Pareto Securities i uppdrag att utreda emissionsförutsättningarna genomföra ett accelererat bookbuilding-förfarande på torsdagskvällen.

Det framgår av ett pressmeddelande strax efter aktiemarknadens stängning för dagen.

Sedana Medical avser använda nettolikviden från nyemissionen till att finansiera förberedelserna inför kommersialisering av Sedaconda-produkterna för inhalationssedering av mekaniskt ventilerade patienter i intensivvård genom att bygga upp en egen dedikerad verksamhet i USA.

"Ett framgångsrikt genomförande av den planerade riktade nyemissionen skulle inte påverka bolagets offentliggjorda mål att överstiga 500 miljoner kronor i nettoomsättning i Europa det tredje året efter EU-godkännande (2024). Om den riktade nyemissionen genomförs framgångsrikt, och med hänsyn till bolagets ambition att i så fall bygga upp en egen dedikerad verksamhet i USA, skulle ebitda-målet om 40 procent kvarstå, men det skulle väntas uppnås när bolaget har nått en stabil position efter USA-lanseringen", skriver Sedana Medical.

I anslutning till den riktade nyemissionen avser Sedana Medicals vd Johannes Doll förvärva aktier motsvarande cirka 1 miljon kronor från existerande aktieägare till samma pris per aktie som i den riktade nyemissionen.

Sedana Medical-aktien avslutade torsdagens ordinarie börshandel vid 86 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?