Annons
IAR SYSTEMS: STARK TILLVÄXT I LOKAL VALUTA I ASIEN 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kvartalet blev som helhet annorlunda än vad programvarubolaget IAR Systems förväntade sig, skriver vd Richard Lind i rapporten för det första kvartalet 2022.

"De första två månaderna gav skäl till försiktig optimism vad gäller affärsklimatet, samt de breda annonseringarna av nya investeringar i produktionskapacitet från halvledartillverkare såsom exempelvis Intel. Tragiskt nog så utbröt ett krig inom Europas gränser som har en tydlig påverkan på affärerna", kommenterar vd.

IAR:s omsättning i kronor ökade under första kvartalet med 10 procent till 97,4 miljoner kronor, delvis beroende på en valutaeffekt på 5,8 miljoner kronor som också påverkade resultatet med 2,6 miljoner kronor.

"Vi upplevde en stark försäljningstillväxt i lokal valuta i Asien under första kvartalet 2022 medan Emea och USA var något svagare än jämfört med förra årets första kvartal, skriver vd.

Som ett resultat av kriget i Ukraina och sanktionerna mot Ryssland har IAR Systems stoppat all försäljningsverksamhet för den ryska marknaden och även delar av Ukraina. Försäljningen i Emea-området har påverkats något av detta, om än marginellt eftersom Ryssland inte är en stor marknad för IAR Systems, enligt bolaget. Med Rysslands attack skapas dock stor påverkan på leveranskedjor i för IAR viktiga industrier, i synnerhet Automotive.

"Invasionen ledde också till att många på grund av osäkerhet inför temporärt investeringsstopp. Vi förlorar inte affärer, men de skjuts framåt i tid", kommenterar vd.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera