1515
BERKSHIRE HATHAWAY: MINSKAT INNEHAV I FLERA LÄKEMEDELSBOLAG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanske finansmogulen Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har minskat innehavet i läkemedelssektorn, framgår av dokument som lämnades in till finansinspektionen SEC på måndagen.

Berkshire Hathaway har dumpat innehavet i Biogen och samtidigt reducerat i Abbvie, Bristol-Myers Squibb och Merck. Samtidigt har en mindre andel tagits upp i Mercks avknoppning Organon.

Ett annat innehav som likviderats är målarfärgstillverkaren Axalta Coating Systems, ett bolag där Warren Buffett ägt aktier sedan 2015.

Bland notabla andelsökningar kan nämnas varuhuskedjan Kroger och heminredningskedjan RH.

Berkshire Hathaway har nettosålt aktier under 2021. Under andra kvartalet såldes aktier värda 1,1 miljarder dollar mer än vad som köptes, något som tycks indikera att investmentbolagets ledning anser börsen vara övervärderad.

Till ytterligare stöd för den tolkningen har den egna Berkshire Hathaway-aktien i stället återköpts för den kassa som vilar i bolaget. Aktier till ett värde av 14,3 miljarder dollar köptes tillbaka mellan januari och juli. Trots det finns det 144,1 miljarder dollar kvar i kassan.

Det största innehavet för Berkshire Hathaway är Apple, en andel värd 124,3 miljarder dollar, och en andel i Bank of America värd 42,6 miljarder dollar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?