Annons
CELLAVISION: STARK POSITION PÅ VÄXANDE MARKNAD, KÖP - AFV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cellavision, som utvecklar och säljer lösningar för digital blodanalys, hade ett bra 2021. Vid bokslutet lade bolaget fram en strategi fram till 2026 och investeringarna inom hälsovårdssektorn bedöms öka kommande år för att minska den allt större vårdskulden.

Det skriver Affärsvärlden i en analys som slutar i ett köpråd för aktien.

Affärsvärlden räknar med att Cellavision kan växa med omkring 15 procent årligen vilket är i linje med bolagets historiska tillväxtsnitt, samtidigt som marknaden också växer underliggande i takt med digitaliseringen. Bolagets bruttomarginal är omkring 70 procent på koncernnivå och förra året hade man en rörelsemarginal på knappt 29 procent – en marginal som Affärsvärlden räknar med att stiger till 32 procent i slutet av prognoshorisonten.

Med en generös multipel på 35 gånger rörelsevinsten finns 30 procent uppsida för Cellavision på sikt enligt tidningen. Skulle räntorna stiga finns dock en risk för att värderingsmultiplarna sjunker.

Cellavision bedöms ha en stark marknadsposition inom digital mikroskopering där marknaden växer underliggande och de långsiktiga tillväxtmöjligheterna lockar.

"Prislappen på Cellavision-aktien är inte låg här och nu. Den som inte räds risken för multipelkontraktion kan överväga en post", skriver Affärsvärlden.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera