1515
AMBEA: HOPPAS BELÄGGNING SKA ÖKA UNDER SENARE DEL 1 KV - TF VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Omsorgsbolaget Ambea hoppas att beläggningen hos bolaget kommer att öka under senare delen av det första kvartalet 2021.

Det sade Ambeas finanschef och tillförordnade vd Benno Eliasson under tisdagens telefonkonferens.

När Ambea släppte rapporten för det tredje kvartalet skrev bolaget att den negativa effekten på omsättningen från pandemin förväntades ligga på 70-80 miljoner kronor. I vd-ordet av bokslutet för 2020 skrev Benno Eliasson att covid-19 bedöms ha påverkat det fjärde kvartalet med omkring -100 miljoner kronor på omsättningen.

Avvikelsen i utfallet har att göra med den andra vågen av pandemin som Ambea inte hade räknat med. Den tendens om en ökad beläggning som bolaget förväntade sig inträffade därmed aldrig.

I det andra kvartalet 2021 är förhoppningen att covid-19 effekten blir lägre till följd av vaccineringen. Bolaget ger däremot inga prognoser om pandemins effekter längre fram än för det första kvartalet 2021.

Den negativa pandemieffekten uppskattas ligga på mellan 30-40 miljoner kronor för ebita-resultatet i det första kvartalet 2021. Omsättningen väntas komma att påverkas med 90 till 100 miljoner kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?