Annons
TESLA: CYBERTRUCK-PRODUKTIONEN FÖRSENAS YTTERLIGARE - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla planerar att inleda produktion av pickup-bilen Cybertruck först under slutet av 2023, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

I oktober, i samband med delårsrapporten för det tredje kvartalet, meddelade vd Elon Musk att fabriken i Austin förbereds för tillverkning med start i mitten av 2023.

Den nya bilmodellen kommer dock inte tillverkas och kunna säljas brett innan tidigast 2024, skriver nu nyhetsbyrån. Nu väntas alltså ytterligare en årslång fördröjning för många av dem som reserverat en bil till kostnaden 100 dollar, enligt Reuters källor.

Cybertruck-modellen presenterades med stort buller och bång under 2019, men tillverkningen har vid upprepade tillfällen drabbats av fördröjning.

Hundratusentals potentiella kunder har reserverat bilen, som förmodligen är den mest hajpade elbilen någonsin. Cybertruck ses som en nyckelmodell för Teslas fortsatta tillväxt. I maj stängde Tesla möjligheten för nya reserveringar av modellen utanför USA, då kunderna omöjligen skulle kunna få sina bilar inom tre år givet det höga bokningstrycket.

Tesla har inte svarat på förfrågan om att kommentera uppgifterna. Inga priser har presenterats och ingen specifikation på den slutgiltiga massmarknadsversionen av bilen har heller kommunicerats ännu. Vid den uppmärksammade presentationen 2019 gavs prognosen att bilen i standardutförande skulle kosta under 40.000 dollar. Priser för nya bilar har dock skjutit i höjden sedan dess, även i Teslas katalog.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera