Annons
SVERIGE: ELSTÖDET BÖRJAR BETALAS UT DEN 20 FEBRUARI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Utbetalningarna av elstödet ska starta den 20 februari, sedan kommer det att ta några dagar innan pengarna finns på konsumenternas konton.

Det sade Nils Öberg, generaldirektör på Försäkringskassan, vid en pressträff på onsdagen.

Planen är att i stort sett alla utbetalningar ska ha lämnat Försäkringskassan inom några dagar. Exakt hur lång tid det tar går däremot inte att säga, men Swedbank har också ökat sin kapacitet.

Konsumenterna måste också ha gett fullständiga och korrekta uppgifter.

Den första utbetalningen omfattar 4,3 miljoner hushåll och 132 elnätsbolag.

Elstödet går till privatpersoner i elområde 3 och 4, och baseras på elförbrukningen under 1 oktober 2021 till 30 september 2022.

Han sade att förberedelsearbetet varit mycket omfattande och att de fått skapa en helt ny administrativ organisation. De kommer även att göra omfattande efterhandskontroller.

Han poängterade att de inte kommer att kunna erbjuda samma höga servicenivå som hos Försäkringskassan i övrigt, och kan man ta del av den utförliga informationen på hemsidan och undvika att ringa i onödan så kommer det att underlätta för de som verkligen behöver hjälp.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera