1515
BÖRSEN: INDEX NÄSTAN STILL, EOLUS RAPPORTBACKAR, OMXS30 -0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Indexförändringarna var fortsatt små på Stockholmsbörsen på tisdagen. Storbolagsindexet OMXS30 har stängt mindre än 0,2 procent upp eller ned de senaste tre handelsdagarna och trenden såg ut att fortsätta.

Omkring klockan 12.40 hade OMXS30 sjunkit 0,2 procent till 2.367 och aktier för 8 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. På Frankfurtbörsen var rörelserna likartade och DAX-index steg 0,2 procent medan franska CAC 40 var upp 0,1 procent.

Bland de mest handlade storbolagen i Stockholm steg Hexagon, Evolution och Sinch mest, med omkring en halv procent vardera. På förlorarsidan inom OMXS30 tappade Essity, en av måndagens kursvinnare, 1,2 procent. Samtliga storbanker sjönk också och svagast gick SEB och Handelsbanken som båda var ned 0,9 procent.

Utbildningsföretaget Academedia sjönk 5,4 procent efter att ha lagt fram ett lägre resultat än väntat för det fjärde kvartalet i bolagets räkenskapsår, enligt Infronts sammanställning av tre analytikers estimat.

Även det rapportaktuella vindkraftbolaget Eolus Vind sjönk, med 7 procent, efter att ha visat upp försämrat resultat, och ungefär likadant gick det för solenergiföretaget Midsummer som tappade 7,8 procent efter att ha mer än fördubblat förlusten för det andra kvartalet.

IT-bolaget Infracom avancerade 13 procent efter att ha visat försäljningstillväxt på 33 procent och ökat vinsten med 36 procent under det gångna kvartalet.

Industriutvecklaren Idun Industrier lyfte ännu mer, med 17 procent, efter kraftig vinstökning.

På rekommendationsfronten har Pareto återupptagit bevakning av Surgical Science, som tillverkar virtual reality-simulatorer för kirurger och andra medicinska specialister, med fortsatt köprekommendation och en höjd riktkurs till 320 kronor. Aktien steg 5,1 procent till 277:50 kronor.

Invajo backade 1,6 procent. Bolaget har träffat en avsiktsförklaring om omvänt förvärv av Epti, ett bolag som investerar kapital och operativt stöd till bolag, entreprenörer och grundare, för cirka 624 miljoner kronor. Invajo ska byta namn till Epti och betalar med nya aktier.

Det norska biometribolaget Zwipe, som är parallellnoterat på First North i Stockholm, klättrade 19 procent. Finans- och fastighetsmannen Erik Selin har via bolag investerat 104 miljoner norska kronor i Zwipe.

"De har kämpat länge med detta och min känsla är att det är ganska stor chans att de lyckas. Gör man väl det så är det en jättemarknad", sade han till Nyhetsbyrån Direkt.

Kursresan nedåt i elfordonstillverkaren Inzile fortsatte med 11 procent. Daniel Wedberg, som utsågs till vd i maj, slutar. Nyligen meddelades också att fyra styrelsemedlemmar avgår på egen begäran.

Enad Global 7, som i förra veckan rasade efter ett plötsligt vd-byte, har nu utsett Fredrik Rüden till ny finanschef. Aktien backade 1 procent och har tappat 64 procent hittills i år.Stockholmsbörsens OMXS30 tisdagen den 31 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?