1515
Annons
NEW YORK: TERMINER STRAX ÖVER NOLLAN, UPS RUSAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för USA-börserna handlades kring oförändrade nivåer eller strax över nollstrecket inför tisdagens officiella handelsstart, i något av en paus efter måndagens tydliga uppgångar.

UPS rusade i förhandeln och Exxon var upp, efter att bolagen visat kvartalssiffror.

Klockan 14.45 noterades terminen för Dow Jones industriindex på oförändrad nivå medan terminen för det bredare S&P 500 visade en uppgång med knappt 0,1 procent. Terminen för teknikinriktade Nasdaq 100 hade samtidigt stigit 0,3 procent.

I måndagens handel steg de amerikanska börserna på bred front. S&P 500 stängde 1,9 procent upp och Nasdaqs tekniktunga kompositindex lyfte 3,4 procent.

USA-räntorna sjönk på tisdagen, främst i längre löptider med tioåringen ned till 1,77 procent. Fyra Fed-ledamöter var ute på måndagen och signalerade att det är dags att höja räntan och att marsmötet blir startpunkten. De var däremot mer oklara om räntebanan bortom den första höjningen, för att hålla alternativen öppna och se vilken riktning ekonomin tar.

Tokyobörsen gick upp något på tisdagen, medan börserna i Hongkong och Fastlandskina höll stängt med anledning av firandet av det kinesiska nyåret. De ledande Europabörserna visade uppgångar på drygt 1 procent på eftermiddagen.

I förhandeln med enskilda aktier steg oljejätten Exxon 1,2 procent. Högre oljepriser bidrog till att lyfta Exxons vinst till 8,9 miljarder dollar det fjärde kvartalet.

United Parcel Service, UPS, handlades upp 9,3 procent efter att logistikbolaget presenterat en stark kvartalsrapport som även innehöll en intäktsprognos för helåret som överträffade marknadens förväntningar.

Verktygstillverkaren Stanley Black & Deckers intäkter för det fjärde kvartalet nådde inte riktigt upp till förhandstipsen och aktien backade 2,1 procent.

Tesla har återkallat närmare 54.000 bilar med hänvisning till säkerhetsproblem med vissa mjukvarufunktioner. Aktien återhämtade sig efter en initial nedgång och steg 0,6 procent med en dryg halvtimme kvar till öppning.

Krypto-inriktade banken Silvergate Capital stärktes 9,1 procent på beskedet att det köper det av Meta Platforms uppbackade kryptobolaget Diem Associations tillgångar för 182 miljoner dollar.

På tisdagens amerikanska statistikagenda återfinns Markits industri-PMI, som väntas klockan 15.45, och klockan 16.00 kommer siffror över JOLTS lediga platser, bygginvesteringar och ISM industri-PMI.

Efter tisdagsbörsens stängning väntas rapporter från bland andra General Motors och Googles moderbolag Alphabet.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,03%
Terminen för S&P 500 +0,05%
Terminen för Nasdaq 100 +0,25%
2-åriga USA-räntan -0,0136 till 1,1651%
10-åriga USA-räntan -0,0123 till 1,7679%
Olja, US WTI -0,50% till 87:71 dollar/fat
Olja, Brent i u till 88:75 dollar/fat
EUR/USD +0,0032 till 1:1263

KÄLLA: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera