1515
PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 12 MAJ

ARVSSKATT. Det finns press från partidistrikt och LO på att Socialdemokraterna ska gå till val på återinförd arvs- och gåvoskatt, men en rapport visar att skatten riskerar att bli orättvis och ineffektiv. (DI)


DEMOGRAFI. Kinas befolkning har växt med drygt 5 procent under den senaste tioårsperioden, det är den långsammaste ökningstakten sedan 60-talet. (DI)


AKTIETRANSAKTIONER. Marknaden för stora aktietransaktioner i börsbolag är på en historiskt hög nivå, men festen kan nu vara slut efter att tisdagen blev Stockholmsbörsens största nedgång på dagsbasis sedan oktober i fjol. (DI)


BÖRSFROSSA. Högt stående aktiekurser efter det senaste årets börsuppgångar samt hög värdering på teknikbolag som gynnats av coronapandemins intåg, öppnade upp för tisdagens börsfall. Räntemarknaden avgör om det likt tidigare stannar vid en rekyl, eller om vi nu ser inledningen på en nedåtgående börsriktning. Det skriver DI:s Ulf Petersson i en kommentar. (DI)


MÖRKNING I EVO. Tisdagen blev en av Evolutions största nedgångsdagar sedan bolaget noterades för cirka sex år sedan. Fallet utlöstes i spåren av att två av bolagets grundare sålt av en aktiepost värd 6,2 miljarder kronor. Något pressmeddelande om försäljningen skickades dock inte ut i svenska kanaler. (DI)


REKORDHÖGA FRAKTPRISER. Långa förseningar och rekordhöga fraktpriser inom den globala containermarknaden fortsätter att slå mot näringslivet. Nu varnar flera rederier att det extraordinära läget, som förvärrades av grundstötningen i Suezkanalen, är långt ifrån över. (DI)


SPAC. Sveriges andra spac kommer att bli amerikansk till sin utformning och ska leta efter bolag för upp till 5 miljarder kronor inom digitalisering eller hållbarhet. Skaparen är riskkapitalisten Hans Eckerström. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?