1515
Annons
SAVELEND: NETTORESULTATET SJÖNK TILL -3,4 MLN KR 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fintechbolaget Savelend, som noterades på First North i somras, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2021 på -3,4 miljoner kronor (-0,9).

Nettoomsättningen steg med 59 procent till 23,6 miljoner kronor (14,8), drivet av organisk tillväxt i samtliga produkter, uppger bolaget.

Rörelseresultatet sjönk till -3,3 miljoner kronor (-0,8) medan det justerade ebitda-resultatet blev -0,1 miljoner kronor (1,0).

"Vi har ett bra momentum och lägger nu ännu ett rekordkvartal bakom oss sett till omsättning, kapital på plattformen och antalet hanterade fakturatransaktioner. Vi ser även fortsatt ett stort intresse från investerare att bli aktieägare och från aktieägare att bli investerare, något som jag ser som en rejäl kvalitetsstämpel och ett bevis på förtroendet för Savelend Group", skriver vd Ludwig Pettersson i delårsrapporten.

I september meddelade bolaget nya finansiella mål för 2025, däribland en nettoomsättning om minst 300 miljoner kronor med en justerad ebitda-marginal på 25 procent.

"För att klara våra tillväxtambitioner för 2022 krävs alltjämt fortsatt investering i tillväxt, både i Sverige och på våra övriga marknader. Våra finansiella mål är ambitiösa men fullt realistiska och vi ser redan nu resultaten komma i den svenska verksamheten", skriver Savelend-chefen.

Under 2022 kommer den svenska verksamheten bidra positivt till koncernens justerade ebitda-resultat, uppger han.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera