1515
NEXT: HÖJER VINSTPROGNOS FÖR HELÅRET, SER MER FULLPRIS, ONLINE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Brittiska Next, som konkurrerar med bland andra H&M, höjer guidningen för helåret. Vinsten före skatt väntas nu komma in på 300 miljoner pund, upp från tidigare guidning om 195 miljoner pund, framgår av delårsrapporten för andra kvartalet.

Fullprisförsäljningen under de senaste veckorna har stigit med 4 procent jämfört med föregående år, skriver Next. Kallt väder och färre dagar med stängda butiker har bidragit till den positiva utvecklingen.

"Försäljningen under pandemin har varit mer motståndskraftig än vi förväntat oss. Skalan av vår onlineaffär (i Storbritannien och utomlands), bredden i vårt utbud och det faktum att stora delar av vår portfölj ligger utomstädes har bidragit till att lindra effekterna från pandemin", skriver Next.

Next håller fast vid tidigare besked om att avstå utdelning till dess att pandemin kan anses vara över, framgår vidare.

Guidningen för resterande delen av räkenskapsåret, som löper till sista januari, lyder att fullprisförsäljningen kommer landa på -12 procent. Summerat spås det alltså leda till en vinst på 300 miljoner pund, upp från den tidigare guidningen från i juli på 195 miljoner pund.

Både H&M och Zara-ägaren Inditex har gett liknande positiva besked i respektive delårsrapporter tidigare i veckan.

"Som bolag bedömer vi att vi nu är igenom det värsta", summerade H&M:s IR-chef Nils Vinge i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt i samband med tisdagens delårsrapport.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?