Annons
NEW YORK: TEKNIKAKTIER STIGER PÅ MUNTER BÖRS, S&P 500 +1,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna hade stigit ytterligare något efter ett par timmars handel på fredagen.

Vid 17.15-tiden hade Dow Jones industriindex ökat 1 procent till 32.097. Nasdaqs tekniktunga kompositindex hade stigit 1,7 procent till 12.060 medan det bredare indexet S&P 500 var upp 1,2 procent till 4.054.

Bland aktierna på grönt fanns teknik- och tillväxtaktier som Tesla, Apple, Alphabet och Amazon, med uppgångar om 1,4-3,0 procent.

På nyhetsfronten uppgav Reuters att Tesla överväger att starta ett litiumraffinaderi vid Texas kust för att där säkra tillförseln av en nyckelkomponent till batterier för att förse den ökande efterfrågan av elbilar.

Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, avancerade cirka 2,7 procent efter att ha nått en skatteuppgörelse med den amerikanska skattemyndigheten IRS.

Docusign, som tillhandahåller tjänster som underlättar signering av elektroniska dokument, lyfte drygt 7 procent efter kvartalssiffror som överträffade vad analytiker räknat med.

T-Mobile var ett av få bolag som inte drogs med i uppgångarna. Nätoperatören meddelade att aktier för upp till 14 miljarder dollar kan komma att återköpas fram till slutet av september nästa år. Aktien handlades runt nollstrecket.

Vapentillverkaren Smith & Wesson tappade närmare 6 procent i spåren av sämre siffror än väntat i det senaste kvartalet.

Digital Media Solutions lyfte nära 70 procent efter ett uppköpsbud från Prism Data.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 2 punkter till 3,30 procent.


Graf: S&P 500 fredagen den 9 september

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera