1515
NEW YORK: NEDGÅNG VÄNTAS, TWITTER DYKER EFTER TRUMP-BLOCKERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande amerikanska börserna indikerade på måndagen en öppning på rött. Twitter föll i förhandeln efter att bolaget blockerat president Donald Trump från plattformen för gott.

Den tillträdande presidenten Joe Biden och hans administration bör hålla fast vid tullarna gentemot Kina, enligt ett uttalande på måndagen från den avgående Trump-administrationens handelsrepresentant Robert Lighthizer.

Klockan 14.45 var terminen för Dow Jones industriindex ned 0,9 procent medan S&P 500-terminen hade sjunkit 0,8 procent. Nasdaq 100-terminen visade samtidigt på ett tapp om 0,9 procent.

I fredags stängde S&P 500-indexet upp 0,6 procent.

Fokus för marknaden riktades på måndagen delvis mot utsikterna för ytterligare covid-19-stimulanser och delvis mot aktiers värderingar, som enligt Miller Tabaks chefsstrateg Matt Maley befinner sig på relativt höga nivåer.

"Efter att ha varit positiva under flera månader är vi numera klart försiktigare/.../ Vår bedömning är att majoriteten av det kursrally som setts sedan mars (i fjol red anm.) nu är över... och att en korrigering sannolikt är att vänta någon gång under det första kvartalet i år", sade han, enligt CNBC.

På bolagsnivå stod bland andra Twitter i fokus, vars aktie handlades ned 7,8 procent inför börsöppningen. Mikrobloggen har tillkännagett att dess mest kända användare, avgående president Donald Trump, har kastats ut från plattformen för gott. Beslutet meddelades under helgen. Donald Trump är även avstängd från Facebook.

Resultat från en fas 2-studie med Eli Lillys läkemedelskandidat Donanemab visar på en signifikant inbromsning av sjukdomsförloppet med Alzheimers sjukdom. Aktien var upp över 14 procent inför handelsstart.

Flera nyheter uppmärksammades för elbilstillverkaren Tesla. Bolagets försäljning i Kina steg med omkring 10 procent till 23.800 i december 2020, en ökning från 21.600 i november, enligt färsk data från kinesiska CPCA. Kapitalförvaltaren Michael Burry, som blev känd via filmen "The Big Short" för att ha blankat bostadsobligationer och således genererat hundratals procent i avkastning för sin fond vid sub prime-kraschen 2007, spår att Teslaaktien kommer implodera på ett liknande sätt. Michael Burry har vid flera tillfällen upprepat att värderingen av Tesla är orimlig och kapitalförvaltaren, som förvaltar Scion Asset Management, har uppgett att Tesla är fondens främsta blankning. Aktien var ned 1,7 procent i förhandeln.

Det kanadensiska sportklädesbolaget Lululemon har höjt sin prognos för det fjärde kvartalet som sträcker sig till och med januari. Bolaget räknar nu med att såväl försäljningen som vinsten per aktie kommer att landa i den övre delen av tidigare prognosintervall. Marknaden svarade med att handla ned aktien 3,4 procent inför öppningen.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,86%
Terminen för S&P 500 -0,82%
Terminen för Nasdaq 100 -0,86%
2-åriga USA-räntan +0,0019 till 0,1349%
10-åriga USA-räntan -0,0051 till 1,1086%
Olja, US WTI -0,98% till 51:73 dollar/fat
Olja, Brent -1,45% till 55:18 dollar/fat
EUR/USD -0,0066 till 1:2154

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?