1515
NEW YORK: BLANDAD UTV, TEKNIKBOLAGEN STIGER, S&P 500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna såg en blandad utveckling under torsdagens handelsinledning, i spåren av Fed-beskedet på onsdagskvällen. Teknikbolagen handlades upp samtidigt som amerikanska långräntor föll tillbaka något.

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,5 procent till 33.864, samtidigt som S&P 500 backade 0,1 procent till 4.219. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,4 procent till 14.095.

Fed lämnade som väntat såväl styrränta som obligationsköpprogram oförändrade. Mer oväntat var att ledamöternas nya konsensusprognos antydde att räntan kan höjas med 50 punkter under 2023.

Den amerikanska tioårsräntan steg från drygt 1,48 procent före onsdagskvällens räntebesked till som högst nära 1,60 procent under natten, men har därefter vänt ned något till 1,54 procent, vilket gav stöd till teknikbolagen. Apple och Facebook omkring 1 procent vardera.

Statistik inför USA-öppningen visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade oväntat med 37.000 personer förra veckan och till 412.000 personer. Samtidig backade Philadelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen till 30,7 i juni jämfört med 31,5 i maj, enligt Dow Jones. Väntat var ett index på 31,0.

Fordonskoncernen Ford steg 0,1 procent i den inledande handeln, efter besked om att andra kvartalet kommer att bjuda på starkare resultatsiffror än väntat.

Den amerikanska varuhuskedjan Walmart investerar i drönarleveransbolaget Droneup. Droneup har sedan i fjol arbetat med Walmart via ett partneravtal för att testa leveranser luftvägen. Walmart-aktien var upp 0,3 procent.

Tyska Curevac, som också är noterat på Nasdaq, rasade nära 50 procent efter onsdagens besked om att effektiviteten i det vaccin som utvecklats mot covid-19 bara låg på 47 procent, klart under konkurrenternas.

Dagligvaruhandlaren Kroger höjde i samband med torsdagens kvartalsrapport sin helårsprognos och meddelade ett nytt återköpsprogram. Aktien var upp 0,3 procent.

Den amerikanska tioårsräntan backade 3 punkter till 1,54 procent.


Graf: S&P 500 torsdagen den 17 juni

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?