1515
H&M: STEFAN PERSSON FÖRBJUDER JAKT PÅ SINA ÄGOR EFTER INCIDENT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M:s storägare Stefan Persson har förbjudit all form av jakt på sina ägor i Storbritannien och han ansluter sig därmed till en rad organisationer som gjort samma sak. Det skriver Telegraph.

Stefan Persson köpte 1997 egendomen Ramsbury Estates, som sträcker sig över 19.000 tunnland i Wiltshire, Berkshire och Hampshire. Nu bekräftar han att all jakt kommer att stoppas på ägorna, "för överskådlig framtid".

Åtgärden följer efter en incident på lördagen då ett sällskap anklagas för att ha ägnat sig åt rävjakt, något som är förbjudet i Storbritannien sedan 2004. Jaktgruppen har förnekat att de handlat felaktigt, men enligt ITV undersöker polisen händelsen.

Antijakt-organisationen Hunt Saboteurs Association säger i en kommentar att de gläder sig åt att Ramsbury Estate stoppat all jakt med omedelbar verkan, och ännu mer åt att ägaren agerat så snabbt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?