1515
BETTER COLLECTIVE: KÖPER AFFILIATEBOLAGET ATEMIA FÖR 44 MLN EUR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Better Collective förvärvar affiliatebolaget Atemi Group för upp till 44 miljoner euro.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Atemi, med fokus på betalning-per-klickmedia (PPC) och social mediareklam, hade under 2019 intäkter om 33 miljoner euro, med en organisk tillväxt på 70 procent. Bolaget siktar på att föra över 180.000 nya deponerande kunder (NDC:s) till sina partner 2020.

"Detta förvärv är ett mycket viktigt steg för oss att nå vårt strategiska mål att bli det ledande sportbettingaffiliatebolaget i världen … Förvärvet kommer omedelbart ge Better Collective en ledande position vad gäller kundförvärv för onlineoperatörer, med en bedömd årlig NDC-nivå på över 600.000, och ur ett finansiellt perspektiv kommer Better Collective ta ett stort steg med proforma årliga intäkter på över 120 miljoner euro, med hög operationell vinst och kassaflöde", kommenterar vd Jesper Søgaard.

Vidare framgår det att Better Collectives finansiella mål för 2020 är oförändrade och att Atemi kommer att ingå från och med 1 oktober.

Dagens industri skrev under den gångna helgen att Better Collective sedan i somras uppvaktat Catena Media och lagt fram flera budpropåer, inviter som Catena Medias styrelse har avvisat, enligt tidningen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?