Annons
TESLA: KAN FLYTTA BATTERIPRODUKTION TILL USA PGA KREDITER(OMS)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla pausar produktionen av battericeller i Tyskland och blickar i stället mot USA:s skattekrediter för elbilar och batteritillverkning.

Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor.

Tesla har diskuterat frågan om att frakta utrustning för produktion av battericeller, som avsågs användas i Berlin, till USA. Motivet bakom det hela är skattekrediter. Om Tesla kan tillverka fler batterier i USA kan elbilstillverkaren bli godkänt för ytterligare skattekrediter under de nya energi- och klimatsatsningarna inom paketet Inflation Reduction Act.

Om krediterna räknas samman kan kostnaden för ett batteri på 75 kilowattimmar, som bland annat används i Teslas Model Y-version med lång räckvidd, sjunka med närmare 40 procent, skriver tidningen och hänvisar till analyshuset Bernstein.

"Det verkar nästan vara för bra för att vara sant från en batteritillverkares perspektiv", sade UBS-analytikern Tim Bush till tidningen angående krediterna.

Tesla-aktien avslutade onsdagens handel upp 3,6 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera