1515
BÖRSEN: TERMINER PEKAR SVAGT NED

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen, likt de ledande börserna i Europa, såg ut att inleda tisdagens handel något nedåt.

Vid 8.30-tiden pekade handeln hos IG Markets på en öppning runt minus 0,1 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Terminerna för tyska DAX och franska CAC40 noterades kring liknande nivåer.

I USA stängde det breda S&P 500 upp 0,2 procent på måndagen. Räknat från Stockholmsbörsens stängning var uppgången densamma.

Marknaderna i Asien handlades överlag högre under tisdagsmorgonen med japanska Nikkei 225 i fronten som steg 0,6 procent. I Kina sågs indexen kring nollstrecket efter att det skuldtyngda kinesiska konglomeratet Evergrande Groups aktie rasade med cirka 10 procent vilket bidrog till ett mer dämpat sentiment.

Veoneer har i spåren av måndagens medieuppgifter uppgett att bolaget fått ett uppdaterat icke-bindande budförslag från Qualcomm på 37 dollar per aktie, som även är den prisnivå som Qualcomm tidigare indikerat. Veoneers rekommendation tills vidare, att acceptera kanadensiska Magnas bud på 31:25 dollar, kvarstår.

Det NGM-listade betalteknikbolaget Paynova meddelade på måndagskvällen att det tecknat ett ramavtal med den amerikanska betaljätten Visa. Genom avtalet, som sträcker sig över två år, kan Visa gå till marknaden med Paynovas BNPL-lösning (Buy now pay later) och erbjuda den till bolagets kunder och partners, uppgav bolagets vd David Larsson till Nyhetsbyrån Direkt på måndagskvällen.

Bioteknikbolaget Peptonic har ingått icke exklusiva förhandlingar om ett möjligt förvärv av alla tillgångar i det israeliska bolaget Commonsense.

Den danska smyckesleverantören Pandora inför nya finansiella mål för 2021-2023. Målet för den organiska tillväxten under perioden är en ökning med 5-7 procent i årstakt, medan målet för den totala tillväxten är en ökning med 6-8 procent i årstakt. Bolagets intäkter ska öka till 24,8-26,2 miljarder danska kronor år 2023.

På tisdagen är det handelspremiär för CS-Medica på Spotlight. Teckningskursen i nyemissionen som tecknades till 158 procent var 7:70 danska kronor och värderade bolaget till cirka 62 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

På statistikfronten kan noteras att försäljningen inom svensk dagligvaruhandel ökade med 0,7 procent under augusti, jämfört med motsvarande månad förra året. Kalenderjusterat ökade försäljningen med 0,9 procent.

Rekommendationer:

* SEB Equities har inlett bevakningen av teknikhandelsföretaget OEM med rekommendationen köp och riktkurs 201 kronor.

* Citi Investment Research har höjt sin rekommendation för Telia till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 37 från 32 kronor.

* Assa Abloy har av Pareto Securities fått sin riktkurs uppskruvad till 325 kronor (300) medan köprekommendationen upprepas.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?